Vind het antwoord op veelgestelde vragen over de Sociale Landkaart.

Algemene vragen over de Sociale Landkaart

Wat is de Sociale Landkaart? 

De Sociale Landkaart is een uitgebreide online gids die actuele informatie biedt over sociale rechten en voorzieningen in België. De Sociale Landkaart helpt burgers (zorgbehoevenden en mantelzorgers) en professionals binnen lokale besturen en welzijns- en zorgorganisaties om de weg te vinden in het uitgebreide landschap van sociale rechten en voorzieningen. De Sociale Landkaart is ook van onschatbare waarde voor studenten en docenten uit studierichtingen met focus op sociaal werk of maatschappelijke dienstverlening. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Sociale Landkaart?

De Sociale Landkaart biedt altijd actuele informatie, een krachtige zoekmotor (afhankelijk van het abonnement aangevuld met artificiële intelligentie) en de mogelijkheid om notities toe te voegen. Hierdoor kunt u snel en efficiënt de antwoorden vinden op uw vragen. 

Waarom wordt de Sociale Landkaart niet langer gedrukt? 

We besloten om volledig over te schakelen naar een 100% digitale omgeving om onze gebruikers actuelere informatie en verbeterde functionaliteiten te bieden. 

Hoe vaak wordt de informatie in de digitale sociale landkaart bijgewerkt?

De informatie in de Sociale Landkaart wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd toegang hebben tot de meest actuele informatie en regelgeving. 

Vragen over uw abonnement

Hoeveel kost een abonnement op de Sociale Landkaart en welke soorten abonnementen bestaan er? 

Een abonnement op de Sociale Landkaart voor burgers kost € 195 per jaar (inclusief 6% btw). De prijs voor CM-leden bedraagt € 135 per jaar (inclusief 6% btw).

Het abonnement voor professionals binnen lokale besturen, welzijns- en zorgorganisaties en kennisinstellingen omvat bijkomende functionaliteiten zoals een AI-assistent, onbeperkte toegang voor de ganse organisatie en deelname aan thematische webinars. Meer informatie over de tarieven? Contacteer ons via info@socialelandkaart.be. 

Wordt de prijs van mijn abonnement aangepast? 

Ja, de prijs van uw abonnement zal aangepast worden om frequentere updates en nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.  

Welke soorten abonnementen op de Sociale Landkaart bestaan er? 

  • Een abonnement voor particulieren/zelfstandige beroepen met onbeperkte toegang tot de Sociale Landkaart voor één gebruiker. 
  • Een abonnement voor zorgorganisaties, lokale besturen en kennisinstellingen met onbeperkte toegang tot de Sociale Landkaart voor de ganse organisatie, inclusief gratis deelname aan de thematische webinars. 

Wat gebeurt er met mijn bestaande abonnement op de Sociale Landkaart? 

Uw abonnement met bijbehorende digitale licentie blijft geldig en wordt automatisch overgezet. Tenzij u uw abonnement wenst om te schakelen naar een ander type abonnement, hoeft u dus niets te doen.

Ik heb mijn digitale licentie in het verleden nooit geactiveerd of vind mijn inloggegevens niet meer terug. Hoe kan ik alsnog toegang krijgen?

Neem gerust contact op met onze diensten via admin@vandenbroele.be om uw toegangscodes opnieuw op te vragen.

Vragen over het gebruik van de Sociale Landkaart

Wordt de Sociale Landkaart ondersteund op verschillende apparaten en besturingssystemen? 

Ja, de Sociale Landkaart is toegankelijk via verschillende apparaten, zoals computers, tablets en smartphones, en ondersteunt verschillende besturingssystemen. 

Kan ik notities maken en opmerkingen toevoegen in de Sociale Landkaart? 

U kunt digitale post-its toevoegen aan de Sociale Landkaart om uw persoonlijke opmerkingen en commentaar op te slaan. Dit kan via de interface van het digitale platform. 

Hoe kan ik contact opnemen voor ondersteuning bij het gebruik van de Sociale Landkaart? 

Voor vragen over het gebruik van de Sociale Landkaart kunt u ons bereiken via info@socialelandkaart.be. Voor alle andere vragen kunt u contact met ons opnemen via admin@vandenbroele.be.

Hoe werkt de AI-assistent in de Sociale Landkaart? 

Zijn er beperkingen op het aantal zoekopdrachten dat ik kan uitvoeren binnen de Sociale Landkaart?

Nee, er zijn geen beperkingen op het aantal zoekopdrachten dat u kunt uitvoeren. U kunt gebruikmaken van de zoekfunctionaliteit zonder enige beperkingen.  

Is de Sociale Landkaart ook offline toegankelijk? 

De Sociale Landkaart is ontworpen als een online platform en vereist daarom een actieve internetverbinding voor toegang tot alle functies en inhoud.  

Kan ik bijkomende opleidingen volgen over de thema’s die aan bod komen in de Sociale Landkaart? 

Ja, we organiseren webinars on demand rond specifieke thema’s (bv. tewerkstelling bij ziekte of arbeidshandicap, tegemoetkomingen voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, vroegtijdige zorgplanning, enz.). De deelname aan deze webinars is inbegrepen in de abonnementen voor professionelen (voor één gebruiker) en organisaties (voor de ganse organisatie).  

Vindt u niet meteen het antwoord op uw vraag?

Heeft u een andere vraag of opmerking?