Gent Verbindt: de weg naar inclusieve eerstelijnszorg

Eerstelijnszorg

Op donderdag 14 november 2024 organiseert Eerstelijnszone Gent een Gents Eerstelijnsforum. Ditmaal onder de noemer 'Gent Verbindt: de weg naar inclusieve eerstelijnszorg'. Doel is om de zorg in Gent toegankelijker en inclusiever te maken, zodat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft, ongeacht achtergrond of omstandigheden.

Het Gents Eerstelijnsforum is een platform waar zorgprofessionals en andere belanghebbenden samenkomen. Ze geloven in de kracht van samenwerking en dialoog om de uitdagingen in de zorg aan te pakken en oplossingen te vinden die voor iedereen werken. De missie van de eerstelijnszone is om een inclusieve eerstelijnszorg te creëren die rekening houdt met de diverse behoeften van de Gentse bevolking, barrières te verminderen en toegang tot zorg te verbeteren.

Zorgprofessionals spelen hierin een cruciale rol. Ze staan dicht bij de burger, begrijpen en respecteren hun zorgbehoeften en passen hun communicatie aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord voelt. Ze bevorderen toegankelijkheid en helpen barrières voor zorg weg te nemen.

 

Wil je bijdragen aan een inclusieve eerstelijnszorg?

Dave Ceule (directeur bij vzw Onafhankelijk leven) zal met zijn uitgebreide ervaring en passie voor inclusiviteit een algemeen kader schetsen van inclusiviteit en waardevolle inzichten delen. Glenda Schepens (zorgcoördinator bij basisschool De Vlieger) zal een inzicht geven in de impact van inclusiviteit en hoe ze hiermee omgaan in De Vlieger (een multiculturele school die een prachtige weerspiegeling is van de diverse buurt waarin ze gelegen is). De Vlieger staat bekend om haar inclusieve benadering en het creëren van een ondersteunende leeromgeving voor leerlingen van verschillende achtergronden.

Afsluiten doen we met een viertal getuigenissen van mensen uit diverse hoeken van onze gemeenschap. Mensen die aan den lijve hebben ondervonden hoe inclusiviteit al dan niet werkt. Deze persoonlijke verhalen zullen verschillende perspectieven belichten, waardoor we een breder inzicht krijgen in de ervaringen en de toekomstige uitdagingen binnen de zorg.

Wil je bijdragen aan een inclusieve eerstelijnszorg? Schrijf je dan zeker in via onderstaande link!

 

Praktisch

  • Donderdag 14 november, van 11u45 tot 14u
  • Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent
  • Inschrijven is gratis, maar wel noodzakelijk
  • Accreditatie wordt aangevraagd

 

Ik schrijf me in voor het Gents Eerstelijnsforum.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...