MASTERCLASS - Deskundige begeleiding in een kwaliteitsvolle ouderenzorg

Als zorgprofessional in de ouderenzorg, is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden. In deze masterclass nemen vijf experten uit Nederland en België u mee in actuele thema’s die de hedendaagse ouderenzorg domineren.

Werken in ouderenzorg is onvoorstelbaar gevarieerd. Meer dan ooit worden ouderen geconfronteerd met moeilijkheden, kleine of grote beperkingen en verlieservaringen. Ze ervaren hierbij nood aan ondersteuning op mentaal, lichamelijk, sociaal en existentieel vlak en trachten de film van hun leven te verwerken.

Als zorgprofessional in de ouderenzorg, is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden. In deze masterclass nemen vijf experten uit Nederland en België u mee in actuele thema’s die de hedendaagse ouderenzorg domineren. Onder de deskundige begeleiding van Lies Van Assche en Luc Van de Ven wordt theorie aan praktijk gekoppeld en kunnen ervaringen door middel van reflectie-opdrachten en intervisie uitgewisseld worden.

De masterclass omvat vijf sessies rond volgende thema's:

  1. Het optimaliseren van het cognitieve functioneren: begeleiding en revalidatie van ouderen met cognitieve problemen - 25/01/2022
  2. Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen: gewoon handelen - 22/03/2022
  3. Wat u anno 2022 moet weten over dementie - 14/06/2022
  4. Verdriet, rouw en depressie - 20/09/2022
  5. Het begeleiden van de familie - 22/11/2022

Meer informatie of inschrijven.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...